Автор Тема: Фенери за ежедневно носене - BLF A6 и Nitecore P12  (Прочетена 1603 пъти)

Boakal

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 108
    • Профил
Фенери за ежедневно носене - BLF A6 и Nitecore P12
« -: 10 Септември, 2016, 10:21:19 am »
Вчера направих сравнение между BLF A6 и Nitecore P12.
Ето и кратки впечатления:
Това което е казано във видопредставянено на BLF A6 е абсолютно вярно. Това е най-ярко светещия фенер на пазара с единичен 10W диод. В турбо режим и прясно заредена високотокова батерия изкарва 1600 лумена. Дали това е поблем за диода? Не, диода XPL е един от най-уважаваните от модификаторите на фенери. Той има много високо КПД и при по-голяма глава на фенера спокойно работи на 2000 лумена при това неограничено време. В нашия случай единственото леко неудобство е бързото загряване, но таймера след 1 минута сваля на по-нисък режим. Ако времето случайно е много горещо или си светите в сауна има допълнителна термозащита която при сработване сваля режима надолу.
Светлината която фенера излъчва е изключително разпръсната (флудова). Осветяването на пътя пред вас е просто идеално. Това разбира се е за сметка на далкобойноста на фенера, но той не е проектиран за това. При използване на фенера в най-високия режим преди турото (6-я) загряването е много малко. Това говори за добро разпределение на режимите. С две думи: спецовете от BLF форума чиято разработка е този фенер са си свършили чудесна работа.
Nitecore P12 е с гладък и по-дълбок рефлектор. При него има ясно изразено петно, като същевременно страничната подсветка е много ярка.
Силата на светене е осезаемо по-слаба от BLF A6. Студения диод на Nitecore P12 в случая не му помага много срещу неутралния на BLF A6.
Nitecore P12 също си има свойте предимства. Таймера е така направен че през определено време сваля на плавни стъпки силата на светене което на практика не се усеща. Освен това рефлектрора и стъклото са запечатани под вакум.
В заключение мога да кажа че и двата фенера са идеални за ежедневно ползване.
Линк Nitecore P12: http://flashlight.nitecore.com/product/p12
Линк BLF A6: http://www.banggood.com/BLF-A6-CREE-XPL-1600LM-7-4modes-EDC-LED-Flashlight-p-991823.html
Снимки:Boakal

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 108
    • Профил