Автор Тема: Горските с пищов, син буркан и палка  (Прочетена 3250 пъти)

eiliev

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 30
    • Профил
Горските с пищов, син буркан и палка
« -: 10 Февруари, 2012, 06:41:49 pm »
Всички служители в агенцията по горите и нейните структури ще могат да ползват син буркан за колите си, да спират превозни средства и да проверяват документите на водача. Тази промяна в Закона за движение по пътищата одобриха депутатите вчера. Тя е част от преходните разпоредби на приетите на първо четене изменения в Закона за горите. Проектът разрешава още хората с лесовъдско образование да носят едновременно и служебно, и лично оръжие.

Чрез преходните разпоредби се записва и промяна в закона за лова, която забранява авджиите да употребяват алкохол. Ако при лов бъдат засечени пияни, ще бъдат глобявани от 200 до 2000 лв. Горските ще ходят и с дрегери на проверки. Създавате усещане, че в гората ходят пияници, реагира обаче депутатът Юнал Тасим от ДПС.

Промените предвиждат да се учредява право на строеж в горите за писти и спортни съоръжения. От опозицията попитаха защо след всички критики за заменки от ГЕРБ се прави тази промяна, която ще бъде определена от Брюксел като недопустима държавна помощ. Подаръци никой не прави - терените остават държавни, ще се усвояват такси за преотстъпено право на строеж, териториите ще остават гори, реагира Емил Димитров от мнозинството.

Проектът разрешава на физически лица да добиват дървесина в притежаваните от тях гори, но само за огрев. Сега за целта трябва да бъде наета фирма.
24chasa.bg