Лов - lov.bg - Ловният портал

ЛОВ => Лов с коне => Темата е започната от: антон в 31 Януари, 2009, 11:45:22 am

Титла: Древни практики
Публикувано от: антон в 31 Януари, 2009, 11:45:22 am
Мисля ,че би било чудесно /за мен/ да изляза да ловувам с кон,кучета и хищна птица/да не казвам и лък/,но ми се струва ,че бая шеги ще отнеса.Но пък този начин е една древна практика.както и съвременна ...за хора с възможности или това което е било нормално преди време ,сега е табиет на \"богати\"..хора.Доколкото ми е известно Арабски шейхове практикуват именно този начин на лов...но за България..???:)
Въпреки това ако ми се отдаде възможност бих опитал..пък може и да свикна по този начин..;)
Титла: Отг: Древни практики
Публикувано от: dani в 03 Февруари, 2009, 05:38:40 pm
Всъщност с нещо такова се занимават хората на Райчо Гънчев.
Школата се казва Багатур, но като намеря повече информация ще препратя линк.
Иначе добра идея! Аз пък съм прагматик. В скоро време като се изчерпят ресурсите очаквам наистина да имаме въпиюща нужда от подобни умения ;) . Така или иначе е добре да можеш да разчиташ на себе си!
Титла: Отг: Древни практики
Публикувано от: антон в 04 Февруари, 2009, 12:58:57 pm
Благодаря за мнението колега.Сутрин рано обикалям доста ,10-на километра ,наблюдавам местните популации на дивеч,своевременно запознавам младите си кучета с ловните полета.Ако кажа ,че не се уморявам ,ще излъжа.Ако имах кон мисля , че щеше да съм по-добре.Гледам да не ощетявам жена ми и детето /много/ от ловни излети през деня и ноща и намерих някакъв баланс..Сутрин докато спят -излизам.Пък и тази сутришна тишина я оценявам високо.Мисля,че ще е добро съчетание на преживяване,\"хоби\",и връзка с дивия свят.:)
Титла: Отг: Древни практики
Публикувано от: piero_beretta в 08 Април, 2010, 08:30:40 pm
В Скравена (м-ду Ботевград и Враца) има конна база \"Здравец\" която предлага фото лов на кон. Сопственика на базата ми сподели,че се приближават на 5-6 метра от всякакъв дивеч и спокойно го заснемат. Това се дължи на факта , че конската миризма е много по силна от човешката и животните нете усещат, а и прасетата са касогледи ;)
Та мисълта ми бе, че ловат с кон и лък ще е много по-емоционален от обикновенния. Но засега (поне аз ) нямам възможност за кон.
Титла: Re: Древни практики
Публикувано от: Yamamaxnano в 05 Октомври, 2017, 10:18:08 am
Това е много удовлетворяващо.
Титла: Re: Древни практики
Публикувано от: petyrivanov в 24 Юли, 2018, 01:20:06 pm
Може ли някакви координати на тази конна база "Здравец"?